Food Hall Browary w Browarach Warszawskich. Industrialne wnętrze pełne dobrego designu – prezentacja online i wywiad
Food Hall Browary to wyjątkowe miejsce na gastronomicznej mapie Warszawy. Nowoczesny street food premium w zabytkowej przestrzeni ceglanych kolebek znajduje się w dawnej leżakowni mieszczącej się w kompleksie mixed use – Browarach Warszawskich. Zapraszamy na prezentację wnętrza w ramach cyklu Finaliści i laureaci Plebiscytu Polska Architektura XXL. Porozmawiamy z autorem projektu Karolem Pasternakiem z pracowni NOKE Architects, który opowie o realizacji, innych ciekawych wnętrzach i planach na przyszłość. Widzimy się 28 września 2022 o godz. 11:00. Zapisz się już teraz.
Aranżacja takiego obiektu to nie lada wyzwaniem. Trzy ceglane kolebki to trudna przestrzeń. Dodatkowo podczas jej projektowania trzeba było wziąć pod uwagę wymogi dla pomieszczeń gastronomicznych i ściśle współpracować z konserwatorem. Inwestorowi zależało przy tym, by nie kopiować pomysłów wykorzystanych już w food courtach w innych lokalizacjach, a stworzyć realizację, która stanie się inspiracją dla podobnych inwestycji.
Przestrzeń o łącznej powierzchni 1500 m2 opanowały koncepty gastronomiczne z różnych zakątków świata. Króluje tu zdecydowanie styl industrialny. Kuchnie, w których pracują mistrzowie sztuki kulinarnej, są otwarte i znajdują się na widoku gości. Pomiędzy nimi znajdują się specjalnie zaprojektowane strefy indywidualne z wykonanymi na zamówienie meblami z litego drewna.
Na niepowtarzalnych smakach jednak wcale się nie kończy. Przestrzeń street food premium tworzy także prawdopodobnie największy w Polsce drink bar z dekoracyjnym kandelabrem ze szklanych płytek i o wiele bardziej kameralny wine bar. W strefie chillout na wyróżnienie zasługuje ogromna szklana ściana, która latem będzie otwarta na tonący w zieleni dziedziniec.
Więcej o tym ciekawym wnętrzu dowiecie się podczas prezentacji. Będzie można zadawać pytania i komentować.