Na stronie nowymagazyn.pl mogą występować wpisy o charakterze reklamowym.

28_33703168_16_10_m_hwo60sm5t9bh-X

Przez żołądek do serca – walentynkowe przepisy marki Haier

Walentynki to czas, w którym prostymi gestami możemy wyrazić uczucia. Kwiaty, czekoladki, romantyczna kolacja… Żeby przygotować dania jak z 5-gwiazdkowej restauracji dla ukochanej osoby, nie musisz wychodzić z domu. Z urządzaniami Haier i aplikacją hOn stworzysz je samodzielnie we własnym zaciszu.

Haier zadbał o to, by każdy użytkownik bez względu na stopień umiejętności kulinarnych mógł samodzielnie stworzyć dania na miarę prawdziwego szefa kuchni. Wystarczy, że połączysz zmieniającą się moc płyty grzewczej Vary Cook, autosynchronizujący się okap, a na koniec piekarnik, który wraz z aplikacją hOn umożliwia dostęp do ponad 350 unikatowych przepisów najlepszych kucharzy. Tak z pewnością zachwycisz swoich gości. Możesz wybrać dania uwzględniając poziom trudności, rodzaj składników, czas przygotowania, okazję na którą chcesz przygotować posiłek lub rodzaj diety (np. bezglutenowa, bez laktozy). Następnie aplikacja krok po kroku przeprowadzi cię przez proces przygotowania potrawy. Jeśli masz swoje ulubione przepisy, w funkcji U-Create możesz je dopisać, by zawsze mieć je w zasięgu ręki. Wszystko po to, by zapewnić mistrzowskie rezultaty twoich własnych kuchennych rewolucji. Co zatem przygotować na walentynki?

Przedstawiamy przykładowe propozycje idealne na romantyczną kolację we dwoje:

Zapiekane ostrygi z ogórkiem i pikantnym octem jabłkowym

 

Przystawka (poziom trudności: średni, czas przygotowania: 20 minut)

Składniki:

Ostrygi – 100g

Ogórki – 100g

Ocet miodowy – 50ml

Tabasco – do smaku

Oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia – do smaku

Sól – do smaku

Krok po kroku:

  1. Otworzyć ostrygi i umieścić je na blasze do pieczenia.

  2. Obrać ogórek i mandoliną pokroić na cienkie plasterki.

  3. Doprawić ostrygi kilkoma kroplami tabasco i octem jabłkowym.

  4. Ułożyć plastry ogórka na ostrygach.

  5. Rozgrzać piekarnik do 170stopni z włączoną funkcją Rybia i piec przez 15 minut, a następnie zmienić na 170 stopni z funkcją Tailorbake i piec przez 5 minut.

Gnocchi z fioletowych ziemniaków z nutą papryki

 

Pierwsze danie (poziom trudności: średni, czas przygotowania: 20 minut, czas pieczenia: 30minut)

Składniki:

Gnocchi z fioletowych ziemniaków – 250g

Świeża śmietana – 150g

Parmezan tarty – 60g

Pieczone papryki – 80g

Gałka Muszkatołowa – do smaku

Oliwia z oliwek z pierwszego tłoczenia – do smaku

Sól – do smaku

Pieprz – do smaku

Krok po kroku:

  1. Zblendować pieczoną paprykę z solą i pieprzem.

  2. Dodać do śmietany gałkę muszkatołową, sól, pieprz i trochę parmezanu.

  3. Kokilki do pieczenia wysmarować masłem i ułożyć na blasze do pieczenia.

  4. Wypełnić kokilki fioletowymi gnocchi na przemian ze śmietaną polaną sosoem paprykowym.

  5. Na koniec posypać startym parmezanem.

  6. Rozgrzać piekarnik do 180 stopni z włączoną funkcją termoobiegu i piec przez 20 minut a następnie zmieć na 180 stopni z funkcją Tailorbake i piec przez 10 minut.

Kaczka w brzoskwiniach z rodzynkami

 

Drugie danie (poziom trudności: niski, czas przygotowania: 20 minut, czas pieczenia: 40 minut)

Składniki:

Pierś z kaczki – 300g

Brzoskwinie – 150 g

Wino białe – 100 ml

Rodzynki – 40g

Papryka – do smaku

Oliwia z oliwek z pierwszego tłoczenia – do smaku

Sól – do smaku

Krok po kroku:

  1. Namoczyć rodzynki w niewielkiej ilości wody.

  2. Umyć brzoskwinie i pokroić na kawałki.

  3. Przełożyć pierś z kaczki z brzoskwiniami odsączonymi rodzynkami i wszystkimi składnikami w naczyniu żaroodpornym.

  4. Rozgrzać piekarnik do 180 stopni z włączoną funkcją termoobiegu i piec przez 40 minut.

  5. Podawać z powstałym sosem własnym i świeżym olejem.

Fondant z płynną czekoladą z kasztanami

 

Deser (poziom trudności: średni, czas przygotowania: 25 minut, czas pieczenia: 40 minut)

Składniki:

  1. Gorzka czekolada 70% – 100g

  2. Kakao – 70g

  3. Mąka – 120g

  4. Cukier – 100g

  5. Kasztany gotowane – 100g

  6. Jaja – 2 szt.

  7. Masło topione – 150g

Krok po kroku:

  1. Posiekać czekoladę nożem.

  2. Posiekać kasztany nożem tak, aby uzyskać miazgę.

  3. Połączyć wszystkie składniki.

  4. Umieścić masę w posmarowanej masłem formie.

  5. Rozgrzać piekarnik do 180 stopni z włączoną funkcją Makarony i wypieki, piec przez 20 minut a następnie zmienić na 180 stopni z funkcją termoobiegu i piec przez 20minut.

Więcej informacji oraz przepisów znajdziesz na https://www.haier-europe.com/pl_PL/urzadzenia-do-zabudowy/ oraz w aplikacji hOn.

Podziel się!

Poprzedni wpis

Łazienka coraz bardziej przytulna

Następny wpis

Kolorowa akustyka i tapety Muraspec na 4 Design Days

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *